skip to Main Content

Neu Zilli Hoppy gin je novi okus iz Savinjske doline, džin ki je uspešno poročil dve sestavini, hmelj in džin

V Spodnji Savinjski dolini, eni najlepših slovenskih dolin, se vse vrti vedno prav, v smeri urinih kazalcev, tako kot se ovija in vzpenja hmelj ob oporah. Hmelj s svojo lepoto skoraj arhitekturno oblikuje obliko doline z visokimi zelenimi stebri kot varuhi rajske doline. Ta naravna arhitektura kot svojevrstni kultivar poganja ustvarjalno silo doline, ustvarja nove in nove priložnosti, tudi take, kot je združitev hmelja in džina v novo kombinacijo.

Ko na hmelju pod srčastimi listi zazorijo hmeljni storžki in lupulin omamno zadiši, predvsem v ženskih cvetovih, vznikne v dolini nova misel. Hmelj ni zgolj običajna trpka in grenka sestavina piva, temveč nova esenca džina, prvega savinjskega džina z okusom hmelja in s svetovljansko kombinacijo imena, Neu Zilly Hoppy gin, ki začenja hmeljsko tradicijo z novo aromo iz severnih obronkov doline.

Začimba - Hmelj
Začimba - Brin
Začimba - Limona
Začimba - Poper

Začetki hmeljarstva v Spodnji Savinjski dolini in njegovi okolici so povezani z dvorcem Neu Zilly ali Novo Celje. Pred 144. leti je prve sadike hmelja v rodovitno dolino prinesel skrbnik graščine Neu Zilly, Josip Bilger, čez dobro desetletje so nastali prvi nasadi sorte savinjski golding, ki je že stoletje zaradi svoje kvalitete zelo cenjen. Če sežemo še v čas nazaj, v pomlad narodov, pa je na graščini Neu Zilly kratek čas živela in tudi ustvarjala Franziska Haussmann – Fanny (1818–1853), domnevna prva slovenske pesnica, ki pesmi ni le pisala, temveč tudi objavljala in to takrat, ko sredi 19. stoletja ni pesmi objavljala še nobena ženska. Združila je svoj pesniški dar in svoj pogum s preporodom doline in se vključila v poetiko zelenega raja.

Tako ni naključje, da se je HOPPY GIN rodil prav tukaj, v Savinjski dolini. Ko se združijo ljubezen do domovine, hedonizem in arhitektura se rodi nov plemenit okus džina.

Hoppy Dry Gin Steklenica, 700 Ml
Hoppy Dry Gin Steklenica, 700 Ml
Hoppy Gin V Pralinejih Iz Bele čokolade
Franzine Murve Oblite S čokolado V Stekleni Embalaži, 90 G

Prav ta tradicija osupljive ženske ustvarjalnosti in poguma in bogata tradicija hmeljarstva, ki je moška tradicija, sta izvir novi kombinaciji savinjskega džina. Na tej trdni opori Klavdija Sitar, ki kot nenasitna ljubiteljica lepega svoje poklicno pot ustvarja v arhitekturi, projektira savinjski džin. Dodala je strast do arhitekture, do ustvarjanja lepih, trdnih in uporabnih sestavin, upoštevala poetiko Savinjske doline, neizmerno ljubezen do domovine, ji dodala novo kakovost in ustvarila nov okus doline, Neu Zilly Hoppy gin.

In ne pozabimo, samo v centru slovenskega hmeljarstva, v mestu Žalec, se lahko istočasno razvajate z edinstveno Fontano piva, kjer lahko poskusite piva domačih pivovarn in doživljaj nadgradite z Neu Zilly HOPPY ginom.

Close search
Košarica
Back To Top